Hester Heringa Organisatie Advies en Training - Publicaties

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Hoe fit is jouw organisatie?
'Hoe fit is je organisatie?' is het nieuwe boek van Hester Heringa (december 2012). Het is een toegankelijk verhaal waarmee u uw organisatie kunt bekijken en beoordelen in termen van het menselijk lichaam. Er zijn veel overeenkomsten; denk maar aan concepten als afslanken, lean, flexibiliteit en wendbaarheid.
Deze nieuwe blik op het functioneren van een organisatie maakt veel processen een stuk duidelijker, en geeft meteen handvatten om een goede verandering in te zetten.
Met de ideeën in dit boek kunt u analyseren of uw organisatie fit is, zowel wat de opbouw als het functioneren betreft. En zoals het een goed managementboek betaamt, helpt dit boek u ook om gewenste veranderingen realistisch en haalbaar te maken.

Inhoudsopgave

Inleiding: Een gezonde organisatie in een gezond lichaam
1. Waarom veranderen niet lukt
2. De bouw en werking van het organisatielijf
3. Appels en peren en andere lichaamsvormen
4. Het verborgen zesde zintuig: proprioceptie
5. Slimmer samenwerken met je lijf
6. Naar een fitte organisatie
7. Inkrimpen… het lijkt wel afvallen!
8. Theorie

Bij welke reorganisatie werk jij?
Op 1 augustus 2009 is het boek van Jaap Peters en Hester Heringa uitgekomen:  Bij welke reorganisatie werk jij? Het boek legt het verschil tussen managen en organiseren uit. Met op de voorkant een prachtige foto van de ArenA die de kern van het boek mooi weergeeft: Gras groeit vanzelf, maar je kunt een organisatie bouwen die er voor zorgt dat zelfs dat niet meer lukt.

www.bijwelkeorganisatiewerkjij.nl

Slow Management
In het kwartaalblad Slow Management, editie zomer 2009, heeft Hester Heringa een artikel geschreven over de kwaliteit in de zorg de titel: "Meetbare dingen doen er vaak niet toe. Erger nog, ze houden je vaak weg van wat er wel toe doet."
Het artikel gaat over de zin en onzin van kwaliteitskeurmerken. In het specifiek het HKZ. Het kwaliteitskeurmerk voor de zorg.

Columnist Organisatieactivist
Hester Heringa schrijft columns voor de  http://www.organisatieactivist.nl

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu