Hester Heringa Organisatie Advies en Training - Diensten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Advies

Medewerkers, managers en bestuur kennen hun organisatie beter dan een adviseur. Soms echter kunnen vreemde ogen een nieuw licht werpen. Een advies is altijd op maat gemaakt en zo opgebouwd dat na het advies de adviseur overbodig is.

Een advies van Hester Heringa is integraal, duurzaam en ethisch. Daarom zijn de volgende drie componenten altijd onderdeel van het advies:

Analyse: Aan een goed advies ligt een deugdelijke analyse ten grondslag. Niet omdat het oplossen van de oorzaak achter het probleem in alle gevallen het probleem oplost, maar om inzicht te krijgen in wat er speelt in een organisatie (en daarbuiten).

Gedrag: Een mens is geen factor, maar een actor. En menselijk gedrag is geregeld inefficiënt, onverklaarbaar, onbeheersbaar en/of onvoorspelbaar. En dat is prettig. Zonder variëteit, zonder afwijkingen van de standaard geen ontwikkelingen of innovaties. Je hebt met de menselijke actor in je organisatie, en advies, rekening te houden.

Van meerdere kanten kijken: Er zijn altijd meerdere kanten van de medaille. Organisatie-advies is een sociale “wetenschap”. Er is geen goed of slecht. Het gaat om het afwegen van alle betrokken belangen.

Werkterrein

Hester Heringa geeft op alle organisatorische niveau's organisatie-advies; van directie/bestuursniveau tot operationeel niveau. De vraagstukken kunnnen variëren van strategisch tot praktijkgericht. Hester Heringa is werkzaam in de profit- en not-for-profit-sector. Leidend in de vraagstukken is de veranderkundige aard van de vraag/opdracht.

Tevens kan Hester Heringa ondernemingsraden helpen bij het beoordelen, beantwoorden van, en het onderhandelen over, adviesaanvragen en/of instemmingsverzoeken. Daarnaast kan Hester Heringa bemiddelen tussen ondernemingsraden en bestuurder(s).

Lezingen


Hester Heringa verzorgt zeer regelmatig lezingen, trainingen en workshops op het gebied van veranderkunde, rijnlands organiseren, de fitheid van organisaties en aanverwante onderwerpen.

Ook is zij geregeld dagvoorzitter.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu