Hester Heringa Organisatie Advies en Training - Achtergrond

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Hester Heringa heeft ervaring in de volgende branches:
•Juridische dienstverlening / Advocatuur
•Zakelijke dienstverlening
•Overheid: Rijk, provincie en gemeenten
•Politie
•Zorg: verstandelijk gehandicaptenzorg, ziekenhuis, verpleeg- en verzorgtehuizen
•Ondernemingsraden

Op dit moment is Hester Heringa werkzaam als verandermanager Maatschappelijik Domein binnen de gemeente Zaanstad. Het maatschappelijk (sociaal) speelveld is op dit moment aan het transformeren. Er zijn grote veranderingen op handen met de '3 D's' (de decentralisatie van grote delen van de AWBZ, Jeugdzorg en de Participatiewet). Dit vergt veel van de gemeentelijke organisatie. Hester Heringa is verantwoordelijk voor de veranderende organisatie.


Hester Heringa studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is afgestudeerd in bedrijfs- en privaatrecht met een aantekening advocatuur. Tijdens haar studie heeft zij twee studentassistentschappen vervult: één op het gebied van onderzoek naar Corporate Governance en één als docent “inleiding recht” aan eerstejaars bedrijfskunde studenten. Daarnaast werkte Hester Heringa als vrijwillig juridisch adviseur bij de Rechtswinkel.

Na deze studie is Hester Heringa begonnen in de advocatuur als advocate op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Na een aantal jaar en het succesvol afronden van de beroepsopleiding van de Orde van Advocaten is Hester Heringa overgestapt naar de Rechtspraak als beleidsmedewerker “personeel & organisatie”. Tijdens deze baan heeft Hester Heringa bij de RSM Erasmus universiteit de studie Bedrijfskunde afgerond. Ze is afgestudeerd op Management van Verandering. Tijdens de afstudeerfase van deze studie is Hester Heringa in dienst getreden bij DeLimes, organisatieontwikkeling als organisatie-adviseur. Hester Heringa blijft – in voorkomende gevallen – samenwerken met DeLimes.

Vanaf begin 2009 is Hester Heringa als zelfstandig organisatie-adviseur en trainer gestart.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu